Wat is digitaal schilderen?

Het werk van Wim Visser wordt digitaal geschilderd. Als grafisch ontwerper is hij bekend met de grafische programma’s op de computer. Hij heeft altijd op de traditionele manier geschilderd en getekend en heeft een eigen herkenbare stijl ontwikkeld die hij nu op het ‘digitale doek’ verwerkt.

Op deze ‘digitale doeken’ maakt hij zijn schilderijen en tekeningen (met de muis) in een verfijnde en verstilde sfeer door gebruik te maken van zijn eigen ontwikkelde techniek.

Het werk is realistisch en wekt de indruk van een traditioneel gemaakt schilderij, tekening of ets. Ook zijn abstract werk wordt digitaal gemaakt.

Wim drukt zijn werk zelf af op professioneel Hahnemuhle papier en hij weet de kleuren een geheel eigen sfeer te geven die bij zijn stijl past. De print wordt gevernist en daarna op een achtergrond gelijmd en vervolgens mooi ingelijst.

Zijn werk is al op verschillende kunstmarkten en -beurzen (Marquette in Heemskerk, ADAF in Amsterdam en de Nationale Kunstdagen in Mijdrecht) te zien geweest. Hij heeft geëxposeerd in o.a. het Westfries Museum in Hoorn, Het Slot in Schagen en De Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude.